Wednesday, July 23, 2008

Kek Lapis Sarawak Untuk Tempahan Hari Raya


Kek Lapis Masam Manis
Size :- 8 x 2.6 x 3 inci - RM 25/-
Size :- 8 x 8 x 3 inci - RM 65/-
Flavour :- Biskut Marie, Hawflakes, Horlicks


Kek Lapis Pelangi
Size : 8 x 2.6 x 3 inci - RM 18/-
Size : 8 x 3 x 3 inci - RM 50 /-
Flavour : Horlicks , Strawberi, Pandan & Coklat


Kek lapis Sisik Ikan
Size : 8 x 2.6 x 3 inci - RM 25/-
Size : 8 x 8 x 3 inci - RM 65/-
Flavour : Pandan, santan & hawflakes


Kek Lapis Strawberi
Size : 8 x 2.6 x 3 inci - RM 18/-
Size : 8 x 8 x 3 inci - RM 50/-
Flavour : Horlick, Strawberi


kek Lapis Coklat
Size : 8 x 2.6 x 3 inci - RM 18/-
Size : 8 x 8 x 3 inci - RM 50/-
Flavour :- Horlick, Coklat


Kek Lapis Evergreen
Size : 8 x 2.6 x 3 inci - RM 20/-
Size : 8 x 8 x 3 inci - RM 55/-
Flavour :- Santan, Pandan


Kek Lapis Mutiara
Size : 8 x 2.6 x 3 inci - RM 25/-
Size : 8 x 8 x 3 inci - RM 65/-
Flavour :- Horlick , Browning Sugar


Kek Lapis Seri Dewi Malam
Size :- 8 x 2.6 x 3 inci - RM 30/-
Size :- 8 x 8 x 3 inci - RM 85/-
Flavour : Horlicks, Strawberi, Jem Tropica Fruit, Hawflakes



Kek Lapis Bunga Rebung

Size :- 8 x 2.6 x 3 inci - RM 30/-

Size :- 8 x 8 x 3 inci - RM 85/-

Flavour :- Santan, Strawberi, pandan, Banana, Epal Jem


Kek lapis Belang Harimau

Size : 8 x 2.6 x 3 inci - RM 30/-

Size : 8 x 8 x 3 inci - RM 85/-

Flavour :- Coklat, Orange, Horlicks, Strawberi jem
















Tuesday, July 22, 2008

Kuih Seri Muka



Bahan2 utk Pulut :-
50gm Santan Serbuk di campur dengan 2 cawan air
1 S/t garam masukkan ke dlm santan
500gm Beras pulut
2 s/m minyak masak


Bahan2 bahagian atas kuih :-
2 s/m pandan paste
1/2 s/t garam
3 biji telur
100gm santan serbuk di campur dengan 2 1/2 cawan air
1 Cawan tepung gandum
3 s/m tepung jagung


Cara-cara
1. Rendam beras pulut selama 20 - 30 minit. Kemudian toskan.
2. Masukkan santan dan garam ke dlm pulut tadi. Kemudian masukkkan minyak masak.. Gaul rata.
3. Masukkan pulut ke dalam loyang yang telah di lengser dgn minyak masak. Kukus selama 20 - 30 minit kedlm pengukus yang telah panas.


Untuk bahagian atas kuih.
1. Satukan kesemua bahan. Dan pukul hingga adunan sekata.
2. Bila pulut telah masak, padatkan pulut tadi. Tapis adunan sebelum di masukkan ke atas pulut. 3. Kemudian kukus sekali lagi adunan tersebut bersama dgn pulut yang telah masak.
4. Kukus lebih kurang 30 - 45 minit.