Thursday, October 16, 2008

Kek KukuS For 2008 AIDILFITRI

Tahun ni aku buat Kek Kukus Klasik Sarawak untuk AidilFitri.

Dah lama tak makan kek-kek ni...

Kek Tinta Sukma :-


Kek Seri Sarawak :-



Kek Pilih Kasih :-



Kek Lapis Tembikai


Di order oleh Cik Asiah.. untuk Open House.

Thank You Very Much.


Tuesday, October 14, 2008

My Lovely SON - ALLYMAN
























































Kek Lapis Tembikai

Bahan2nya:-

10 Biji Telur
500gm Mentega
1 Gelas Gula
3 Gelas Tepung Hong Kong
1 Gelas Horlicks
1 Tin Kecik Sri Kaya
1 Sudu Makan Ovellete
1/2 tin susu pekat
Pewarna Merah
Pandan Paste
Chocolate Chip Secukupnya

Cara Membuatnya:-
1. Gula + mentega di pukul hingga kembang.
2. Masukkan telur satu persatu.
3. Masukkan ovellete.
4. Masukkan tepung sedikit demi sedikit.
5. Bila sudah sebati, masukkan horlicks dan sri kaya.
6. Ambil 3 senduk letak pandan paste/ 2 senduk plain dan selebihnya pewarna merah.
7. Bakar pandan dulu diikuti dengan plain dan merah.
8. Chocolate chip diletakkan dia bahagian lapisan ke3 warna merah dan ke atas.